המטבח הדרום אמריקאי

קינואה

המוצרים
העשירים ביותר של דרום אמריקה מקורם באזור האמזוניה. במדינות כמו פרו קיימת השפעה מאוד חזקה של האינקה, מתרבות זו קיבלו את הידע על גידול תפוחי האדמה ועל גידולים נוספים כמו הקינואה.

במשולש
הדרומי של דרום אמריקה, האוקיאנוס השקט מספק מגוון רחב של פירות ים. כמו כן יש ריבוי מישורים עשירים לגידול מזון בשפע. באזור הפטגוניה בצ’ילה וארגנטינה מגדלים כבשים וצבאים. בקצה הדרומי יש סרטני
מלך. יש דגים טרופיים ודגי טונה מסביב לכל היבשת, אך הם נמצאים בשפע באי הפסחא.  כמויות גדולות של לובסטר יש בחואן פרננדס. המאכל המסורתי בברזיל הוא הפיג’ואדה
feijoada.

פיג'ואדה